35 години постоење

Денес, нашето училиште прослави 35 години од своето постоење како самостојно основно училиште. По тој повод беше распишан литературен и ликовен конкурс на тема "Боите на моето детство". Гостин во нашето училиште беше градоначалникот на Општина Гази Баба Бобан Стефковски. Заедно со директорката на училиштето ги доделија наградите на учениците.

ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС

Од I до V одделение

Прво место - Нела Атанасовска IV-2 одд

Второ место- Марија Глигорова II-2 одд

Трето место- Лука Спасовски IV-1 одд

* Од VI до IX одделение

Прво место- Мила Мишева VII-1 одд

Второ место-Ангела Кимовска VI-1 одд

Трето место- Љубиша Цветковски VII-2 одд

ЛИКОВЕН КОНКУРС

Од I до V одделение

Прво место - Неда Најдовска II-2 одд

Второ место - Давор Јосев IV-1одд

Трето место -Елеонора Никчевска V-1 одд

* Од VI до IX одделение

Прво место- Михаела Араиќ -VI-2 одд

Второ место- Јана Жбајнов IX-2 одд

Трето место- Ива Стојановска VI-1 одд

Фејсбук