Детска театарска работилница

Во Домот на култура Димитар Влахов во Автокоманда, Отворена сцена Театар Чекори организира детска театарска работилница.

Учествуваат ученици од 6то до 9то одделение од основните училишта:

  • Дане Крапчев
  • Крум Тошев
  • Стив Наумов
  • Његош
  • Наум Охридски
  • Григор Прличев

Учество во оваа работилница земаа и неколку наши ученички од 6 и 7 одделение, кои покажаа љубов и интерес за театарската уметност.

Целта е учениците да се запознаат со сите сегменти од театарското работење, да се едуцират на тема театарска теорија, преку вежби да се активира нивната креативност и имагинација, да се зголеми нивната самодоверба, како и одговорност, да играме учејќи и да учиме играјќи. Краен проект ќе биде креирање на кратки драмски етиди, монолози и кратки претстави.

Членови во драмски секции, како и сите останати дисциплинирани ученици кои ја сакаат театарската уметност, се добредојдени да се приклучат кон оваа работилница.

Новите членовите може да земат учество и како костимографи, кореографи, да изучуваат актерска игра, изготвување на реквизити, пишување на кратки сценарија.

Фејсбук