Есенски крос

Денес 30.09.2022г. се одржа есенски крос во кои учествуваа повеќе од 300 ученици од општинските основни училишта во Гази Баба.

Со овој крос ги започнуваме спортските активности кои се организираат во рамки на училишниот спорт во организација на Сојузот на училишен спорт Гази Баба за новата учебна година.

Честитки на учениците од нашето училиште кои успешно ја завршија трката а посебно за ученичките Јована Алексова 7/1 одд. - 600м. со време 2,03м. и Јана Симоновска 9/2 одд.- 750м. со време 3,02м. кои се закитија со бронзен медал во нивната конкуренција!!!

Фејсбук