Посета на градот Велес

На ден 18.02.2023г. учениците од 8-1 и 8-2 одд., како дел од воннаставните училишни активности на литературната и историската секција, имаа можност да го посетат градот Велес.

Посетата на градот на Гемиџиите беше овозможена благодарение на Македонска железница и Народниот музеј на Велес. Најпрво беше посетен Народниот музеј, па Спомен куќата на Кочо Рацин. По кратката прошетка низ градот денешната дружба учениците ја завршија со ручек и забава.

Фотографиите можете да ги погледнете на следниот линк:

Фејсбук