Меѓународен ден на мајчиниот јазик

На 21 февруари се одбележува Меѓународниот ден на мајчиниот јазик.

По тој повод во нашето училиште пред учениците беше изрецитирана песната „БЕЗ ЈАЗИК СИ НИКОЈ И НИШТО“ од Видое Подгорец од ученици од 7 -1 одд. На покана од ООУ „Наум Наумовски - Борче“ - Маџари дел од нашите најмали ученици присуствуваа на пригоден литературен настан.

Фејсбук