Ден на екологијата и пролетта

Денот на екологијата и доаѓањето на пролетта во нашето училиште беше одбележан со најразлични активности. Учениците изработија постери за екологија, споделија многубројни еко пораки а воедно и се погрижија за разубавување и раззеленување на нашиот училишен двор со засадување на зимзелени дрвца кои беа обезбедени благодарение на Општина Гази Баба и ЈКП Гази Баба. Неколку наши ученици се приклучија и на активностите организирани од Општина Гази Баба и Општинскиот сојуз за училишен спорт односно засадување на дрвца и прошетка во парк шумата Гази Баба под мотото "Пешачиме за мир, соживот и толеранција" со која се промовира другарството кое не познава граници и здравиот начин на живеење. Со овие активности ја покажавме нашата грижа за животната средина која секојдневно треба да се практикува за поквалитетен живот за сите!!!

Фејсбук