Посета на кинески ресторан

Денес учениците од 8-2 одд. имаа можност да го посетат кинескиот ресторан Star Ocean.

Одблизу се запознаа со историјата на Кина, кинеските царски династии, Конфучие, а воедно вкусија и кинеска храна подготвена на традиционален начин.

Им благодариме на домаќините во Star Ocean за подароците - амајлии за среќа и ваучери за ручек.

Во оваа интересна дружба ни се придружи наставничката Валентина Манева која не научи како да ги користиме кинеските стапчиња за јадење.

Фејсбук