Мини турнир во шах

Денес, 29.05.2023г. во нашето училиште се одржа мини турнир во шах за учениците од одделенска настава на кој што учество зедоа повеќе ученици. Најдобрите две ученички и најдобрите два ученика ќе учествуваат на општински натпревар за учениците од одделенска настава. Во женска конкуренција најдобри беа Ања и Андреа која што победи на турнирот а во машка конкуренција најдобри резултати покажаа Давид и Андреј кој што беше победник на турнирот. Честитки за сите натпреварувачи кои што покажаа одлични партии и познавање на шаховската игра.

Фејсбук