Општинско првенство во шах

Во рамките на меѓуучилишните натпревари во организација на Општинскиот сојуз на училишен спорт на Гази Баба, на 01.06.2023г. во ООУ "Наум Наумовски Борче" се одржа Општинско првенство во шах за 2023 г. за ученици од I до V одд. каде нашите учениците се натпреваруваа во машка и женска конкуренција. Во фер плеј натпревари учениците прикажаа одлични игри а најуспешен беше Андреј Сиљановски кој го освои 3то место во машка конкуренција:

Во Шах се натпреваруваа:

Андреј Сиљановски - 3 место

Давид Атанасовски

Ања Јачев

Андреа Ѓорѓевска

Честитки за учениците и за менторот Елена Крстевска

Фејсбук