Светски ден на животната средина

Го одбележавме Светскиот ден на животната средина !!!

Во Домот на култура "Димитар Влахов" се одржа настан по повод доделување на наградите на учесниците на Еколошкиот конкурс "Денови на пролетта - Денови на екологијата" кој го објавивме на 21 Март - Денот на пролетта, а го завршуваме денес на Денот на животната средина.

Градоначалникот Бобан Стефковски ги поздрави присутните, а на наградените учесници им ги додели признанијата за освоените награди. Градоначалникот Стефковски истакна дека меѓу неговите приоритети се наоѓа и заштитата на животната средина, да ја проучуваме, да ја сакаме и да се грижиме за неа.

Здравата животна средина, значи здрав живот!

Во рамките на овој еколошки конкурс општината избра:

  • најеколошка компанија,
  • невладина организација,
  • најубав еколошки двор,
  • најдобар состав и
  • ликовно дело од дечињата од основните училишта и детските градинки.

Честитки за нашата ученичка Марија Глигорова од III/2 одд. која во конкуренцијата за најдобар состав го освои првото место.

Честитки и за менторот Јулијана Станковска Колевска која што исто така доби диплома.

Честитки и за нашата Тетка Вале која што во конкуренција за најубав двор ја освои првата награда.

Браво за ООУ "КРУМ ТОШЕВ"

Фејсбук