НАТПРЕВАР ВО ВОЗЕЊЕ РОЛЕРИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОПШТИНА ГАЗИ БАБА

На 07.06.2023г. во организација на Сојузот на училишен спорт, а во соработка со Биатлонскиот клуб Ски Рис се одржа натпревар во возење ролери за учениците од општинските основни училишта во Гази Баба.

Натпреварувањето се одвиваше во женска и машка конкуренција.

Општина Гази Баба даде поддршка на организацијата на натпреварот, со цел учениците да се запознаат со вештините кои ги има нордиското скијање со сите свои дисциплини.

Фејсбук