Свечено затварање на спортските општински натпревари - 2

Денеска 12.06.2023 г. беше свеченото затварање на спортските општински натпревари меѓу основните училишта во Општина Гази Баба. Историска сезона за нашето училиште кое се закити со многу медали и шампионскиот пехар во футсал машки.

Футсал машки

1 место

- најдобар играч Петар Тодоровски IX/2

- капитени: Рамуш Зекири и Андреј Јанкуловски

Одбојка женски

3 место

- капитени: Матеа Трајановска и Сара Рамаданова Јовановска

Кошарка машки

5 место

- капитени: Филип Илиќ и Петар Симоновски

Биатлон - возење ролери

2 место Драганчо Новевски VII/2 одд.

2 место Јана Стојановска VI/2 одд.

3 место Стефан Стојановски VI/2 одд.

Шах

3 место Андреј Сиљановски V/2 одд.

Честитки до сите ученици што учествуваа во спортските натпревари во текот на целава година и до менторите: Игор Китановски, Елена Крстевска и Кристијан Ѓошевски.

Фејсбук