Полигон

Во организација на Општинскиот сојуз на училишен спорт на Гази Баба и општина Гази Баба на ден 01.11.2023 во училишната спортска сала при ООУ „Вера Јоциќ“ се организира полигон за учениците од 3-то одделение во одделенска настава каде учество земаа ученици од сите основни училишта од Општина Гази Баба. Целта на оваа активност е подобрување на психомоторните вештини и вклучување на учениците од најмала возраст во спортските натпревари. Во прилог се дадени првопласираните три екипи:

1 место ООУ „Вера Јоциќ“

2 место ООУ „Григор Прличев“

3 место ООУ „Дане Крапчев“

Честитки за првопласираните екипи но и за учеството на нашите третооделенци и наставничката Елена Крстевска.

Фејсбук