22 Април - Ден на планетата Земја - 1

На 22 Април се одбележува Денот на планетата Земја ширум светот со најразлични манифестации и настани. Во нашето училиште учениците од одделенска и предметна настава го одбележаа овој меѓународен  ден и порачаа „Спасете ја нашата планета, грижете се за неа, таа е една и единствена!“.

Фејсбук